Auto Mandy Car Kft.

ADATOK
  • Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 8-10.
  • Nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 08:00 – 17:00

ELÉRHETŐSÉG
  • Telefon: 06-1-419-29-83
BEMUTATKOZÁS

Engedje meg, hogy Cégünket az Autó Mandy Car Kft. / MandyCaRecycling roncsautó ártalmatlanító vállalkozásunkat néhány gondolattal bemutassam.
Mindenekelőtt hadd térjek ki pár gondolat erejéig a magyarországi roncsautó helyzetre. Magyarország 2003. május 1.-i európai uniós csatlakozása új jogszabályi környezetet teremtett többek között a roncsautók ártalmatlanításának területén is.
2005. január 1.-től csak a Közlekedési Főfelügyelet (2007.01.01.-től Nemzeti Közlekedési Hatóság) által regisztrált autóbontó telepeken lehet a közlekedésből kivont autókat leadni. Ezek a regisztrált bontó-hulladékkezelők rendelkeznek azokkal az engedélyrendszerekkel, melyek alkalmassá teszik, illetve feljogosítják őket e tevékenység szakszerű és jogszerű elvégzésére.
A forgalomból történő kivonás csak a regisztrált bontótól kapott bontási átvételi igazolással lehetséges, melyet a rendszám leadásával az illetékes Okmányirodán kell benyújtani. A regisztrált autóbontók a veszélyes hulladéknak minősülő autóroncsokat a környezetvédelmi és közegészségügyi szempontok maximális figyelembe vételével ártalmatlanítják, melynek engedélyezéséről és a működésének felügyeletéről a Környezetvédelmi Felügyelőségek gondoskodnak országszerte.
Autóroncs ártalmatlanító telepünket Budapesttől 40 km-re, Ráckeve iparterületén alakítottuk ki 2006 áprilisában. Több mint tíz éves autóbontós tapasztalattal a hátunk mögött 2007 februárjában megnyitottuk új átvételi irodánkat és telepünket Budapesten a XV. kerület Késmárk utcában, ahol jelenleg már teljes kapacitással dolgozunk. Ezt mutatja az eddig átvett közel 3000 db roncsautó is.
Működési és telephelyengedélyeink, továbbá veszélyes hulladékkezelési engedélyünk és regisztrációnk megszerzését követően telepünk szerződőképes lett az autós üzleti szféra különböző szereplőivel. Autókereskedelemmel foglalkozó nagy cégek, mint (a teljesség igénye nélkül) Porsche Hungária, Opel Schiller, Skoda Palota, Suzuki Benkő, Suzuki Ház, Suzuki Gusztáv, Opel Duna, Kompakt Autó, Skoda Mentes, Ford Autonett…… aktív partnereink, akiktől napi rendszerességgel hozzuk el az úgynevezett hulladékká vált, illetve roncs gépkocsikat, melyeket beszámítanak az új autók eladásakor (eleget téve az EU-s irányelveknek). Továbbá átvesszük, elszállítjuk és az előírások szerint lekezeljük a gépkocsik javítása során képződő használhatatlan alkatrészeket. Természetesen a lakosságtól származó roncs-, illetve hulladék gépkocsik átvételével is foglalkozunk. Cégünk rendelkezik a munkavégzéshez szükséges gépekkel és berendezésekkel, mint például autómentők, tehergépkocsik, utánfutók és rakodógépek.
Karosszéria és műanyagprések, bálázó, őrlő- és daráló berendezések. A keletkezett hulladékok végleges kezelése nem a telepünkön történik, hanem elszállításukra engedéllyel rendelkező partnerekkel szerződtünk.
A hulladékok elszállításánál figyelembe vesszük az Európai Unió hulladékkezelési sorrendjét, melynek értelmében priorizáljuk az újrahasználatot (a minősített alkatrészek újbóli, a funkciónak történő felhasználását), majd az újrahasznosítást (az alapanyagra történő előkezelést), utána az energetikai hasznosítást (égetés), és végül a lerakást (a hulladéktárolókba történő deponálást). Az elszállítókat e sorrend alapján keressük. Előrehaladott fejlesztéseket végzünk a nemfém tartalmú anyagok (műanyag, gumi, üveg) újrahasznosításában is (recycling).
Cégünk tagja és aktív szereplője a GOE-nak, azaz a Gépjárműbontók Országos Egyesületének, mely érdekvédelmi szervezete és egyik koordinátora a magyarországi recycling, újrahasznosítási programnak. Cégünk Ügyvezetője a GOE alelnöke és a Közép-magyarországi Régiójának felelőse is. Továbbá Egyesületünk 2006-óta tagja a brüsszeli székhelyű EGARA-nak (Europian Group of Automotive Recycling Association), amely az európai autóbontók szövetsége, több mint 20 taggal.

Térkép

Kulcsszavak: autóbontó, autóalkatrész, roncsautó, autóroncs

Auto Mandy Car Kft.